tiistai 8. lokakuuta 2013

8.10.2013

Moikka! :) Täällä mä vaan makoilen sängylläni leopardipeiton alla kuunnellen Robinia ja rustaillen postausta. Piti käydä tänään pihallakin hieman ulkoilemassa, mutta hirmuinen vilu tarttui tuolla koulutuksessa jälleen kerran, sillä se opiskelutila on ihan hirmuisen kylmä! Joten kotiin päästyä peiton alle käpertyminen voitti tällä kertaa lenkin. Pyöräilinkin tänään vielä pitkästä aikaa kylille ja takaisin, kun koko viime viikon laiskurina kuljin autolla, niin sekin saattoi nyt edesauttaa tuon vilun tarttumisessa. No, jos nyt jaksaisi jokusen tunnin löhöilyn jälkeen tehdä edes pienet iltajumpat, niin saisi hyvän mielen :D

Niin vain aika rientää, sillä kohta tämä kurssikin on jo puolivälissä. Siispä pitäisi käydä pian kyselemässä jatkoa työkokeilulle siellä hoitokodilla! Ja tajusin tuossa, että eka pääsykoekutsu saattaisi tulla jo ensi viikolla. Vielä pitäisi huomenna jaksaa nousta aikaisin, sitten olisi torstaina taas kotiopiskelupäivä! Mahtaa siis tämäkin viikko kulua melko nopeaa, ennen kuin huomaankaan, onkin taas jo viikonloppu, khihii! ;3

Tänään kurssilta päästyä tuli käytyä taas tuolla iskän remonttikämpällä, ja käydessäni muistin napata jopa jokusen kuvankin! Se kämppä on oikeastaan valmis viimeinkin! Vessaan oli ilmestynyt viikonlopun aikana kiva matto ja suihkuverho iskän ja äitin Joensuureissun jälkeen, sekä olkkariin erikoinen mutta hieno lamppu! Ikkunat vaan pitäisi  vielä pestä, samoin poistaa lattioilta pahvit ja siivota loput työkalut + maalipönikät pois. 

Oikeesti nyt kyllä ärsyttää kun mulla ei oo enempää kuvia kämpästä ennen remppaa, ja iskäkin ilmeisesti oli jotenkin onnistunut poistamaan kamerastaan "ennen" -kuvat, eikä niitä löydy mistään koneeltakaan! Mutta tosiaan kyseinen kerrostalo jossa tää yksiö sijaitsee, on tyyliin joskus 60-70 -luvulla rakennettu, ja kämppäkin oli alkuperäiseltä kunnoltaan sen mukainen! Kaikki paikat kellastuneita ja tunkkaisia ja kulahtaneita. Siinä ei vissiin koskaan aiemmin oltu tehty mitään remonttia. Keittiökalusteet ja kaikki ihan vanhoja ja pinttyneen likaisia, kaapitkin ihan rapistuneita sekä veden pilaamia ja ne menivätkin kokonaan uusiksi, samoin jääkaappi ja sähköuuni. Vessakin oli ennen remonttia hyvin epäsiistin näköinen ja värimaailmaltaan tunkkaisen ja likaisen keltainen. Muutosta on siis havaittavissa jonkin verran aiempaan verrattuna :D Nyt tultu jopa 60-luvulta 2000 -luvulle XD

Tässä nyt on vaan vähän tämmöisiä maistiaiskuvia joistain pienemmistä yksityiskohdista. Kuten aiemminkin totesin, niin "ennen" -kuvat ovat tosi kehnoja, mutta hieman nyt sentään suuntaa antavia siitä, mikä karmeus se oli alun perin. Koko olkkarista ei oo vielä uutta kuvaa, koska siellä on niitä rakennusjuttuja lattialla levällään, mutta pistän sitten perusteellisempaa infoa ja parempaa kokonaiskuvaa antavia laajemmalta alueelta otettuja kuvia kunhan saadaan siivottua kokonaan roinat pois! :)

Keittiössä on siis uutta seinäratkaisua. Tuon pienen ensimmäisen "ennen" kuvan seinän ikkuna oli siis keittiöstä olkkariin päin. Kuten kollaasejen ekoja kuvia vertailemalla näkee, niin tuo ikkunaseinä on poistettu kokonaan! Sitten varmaan kunhan saan paremman kuvan ja kauempaa, niin hahmotatte paremmin sen tuohon tehdyn ratkaisun. Keittiön kaakelit ovat alkuperäiset "retrot", mutta oikeastaan kaikki muu siellä on uusittu. Iskä kyllä harkitsi noiden ruskeiden laattojen maalaamista muunlaisiksi, mutta ainakin toistaiseksi on jättänyt ne tuommoisiksi. Keittiön kaapitkin saivat uudenlaisen asettelun siten, että keittiöön sai mahtumaan jopa mikron, sillä entiseen ei olisi tilan puutteen vuoksi millään mahtunut. Nyt sekin on sitten tosi kätevällä paikalla!

Vessa sai likaisen kellertävän värityksen sijaan raikkaan valkoisen ja harmaan värityksen, sinne tuli kokonaan uusi pönttö ja lavuaari, teline suihkulle (ennen oli vaan käsisuihku ja hana), suihkuverho, uusi pinnoite kylpyammeeseen, sekä entisen normaalin peilin sijaan siellä on nyt säilytystilaakin peilikaapin ansiosta. Allaskaappikin toi sinne säilytystilaa, ennen siellä ei siis ollut _mitään_ missä säilyttää roinia! Viimeisessä kuvassa näkyy sitten tuo jänskä olohuoneen uusi kattovalaisin, ihanasti tuo valo tulee siitä :3! Lisää/parempia kuvia tulossa varmaan parin viikon sisään :) 


Ja tähän väliin laittaisin vielä lopuksi Robinin "Onnellinen" -biisin, jonka melodia jäi soimaan päähän sunnuntain spinningin lopun lihaskunnoista asti... Ja jota kuuntelen nyt kerta toisensa jälkeen YleX:n sivuilta, koska Spotifystani loppui kuunteluaika :----DDD Mutta koska harmikseni kyseistä biisiä ei löydy kai vielä Youtubesta, niin laitetaanpas sitten toinen hyvä biisu.


4 kommenttia:

 1. ihon paranemis postaus ois kiva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä oikein tiedä mitä mä siitä aiheesta enää voisin kertoa :I Kun nyt on ollut "tasaisen hyvänä" iho tuosta sivupalkistakin löytyvästä "Elämän suuret pienet ilot" -postauksesta asti, ja niiden ihonhoitopostausten kommenteista sitten löytyykin loppu oleellinen o: Minkälaista olisit toivonut?

   Poista
 2. Oi kivan näkönen kämppä :) minne oot muuttaas? ja nii mitä opiskelet nytte lukio jälkee?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps! Toi on siis iskän remonttikämppä tässä iha Lieksan keskustas vaa :D Ja toistaseks en oo muuttamassa vielä mihinkää enkä opiskele mitään, "välisyksyy" tai -vuotta pitämässä :) (tosin saatan kyllä tuolla kämpässä majottuu jonki verra loppusyksystä iha huvikseen :D)
   Mut yritys ois siis päästä tammikuussa opiskelee sairaanhoito- tai terveydenhoitoalaa, Joensuuhu, Kuopioon, Jyväskylään ja Tampereelle oon hakenu :)

   Poista