torstai 13. kesäkuuta 2013

Oma koti kullan kallis

Heijssan! Täällä kirjoittelee yksi väsynyt kotiutunut matkustaja. Eipähän ole ennen tullut istuttua junassa vajaata kahtakymmentä tuntia! Tuntuu jotenkin niin hölmöltä, että joutui kiertämään koko Suomen halki länsirannikoita ja etelää myöten, että pääsi Rovaniemeltä tänne kotosalle. Mutta nytpähän oon turvallisesti ja onnellisesti perillä! Oli nyt sinällään ihan mukava reissu, tuli Rovaniemi tutuksi ja shoppailtua yllin kyllin. Aika tahtoi käydä välillä hieman pitkäksi ja oli vähän turhan kylmät säät, mutta kaipa ne lämpimät kelit sieltä vielä palailee..

Reissaamisen ja epämukavan junassa hyvin pätkittäin nukutun yön jälkeen on kyllä sitä mieltä, että kyllä tää oma sänky vaan on paras. Milokin oli ihan innoissaan kun tultiin takaisin kotiin :3 Huomenna sit varmaan takas työn touhuun siivoilemaan sitä kämppää.

Hui, tosi outoa muuten! Niin iso- kuin pikkusiskollanikin olisi tiedossa ainakin jonkinmoiset opiskelupaikat muualta ensi vuodelle, jos ottavat vaan vastaan. Jos molemmat ottaisivat paikkansa vastaan, se tarkoittaisi sitä, että minä jäisin sitten tänne hyvin todennäköisesti mamin, isipapan ja Miltsun kanssa neljästään asumaan! Oon tottunut kuitenkin, että täällä on aina ollut 1-3 siskoa seurana, niin olisihan se kyllä hieman outoa asua niin "tyhjässä" talossa! Okei, vielä oudompaa sitten vanhemmille olisi se, jos MINÄKIN sattuisin saamaan opiskelupaikan ja me kaikki 3 lähdettäisiin kertaheitolla. Kuitenkin siitä on jo 23-24 vuotta, kun ovat viimeksi kahdestaan asuneet. Mutta tuskin niin ainakaan pääsee käymään. En kyllä haluaisi jäädä Lieksaan välivuodeksikaan, mutta ainakaan toistaiseksi mulla ei ole vielä mitään fiksua suunnitelmaa ensi syksylle :/ Hmph. No se on sitten sen ajan murhe, odotellaan nyt ensiksi amk:n hylkäyskirje, onhan siinä vielä täydennyshautkin ja sitten vasta masistelemaan kun ei oo mitään tekemistä :D No ei, joka tapauksessa en meinaa masistella, kyllä mä ainakin jotain tekemistä itselleni keksin!

Mutta asiasta kolmanteen, tässäpäs nyt hieman kuvia ja ostoksia reissusta:


Alennuskoruja H&M:ltä ja jostain koruliikkeestä, jonka nimeä en nyt muista. Samaisesta liikkeestä ostin tuon kellonkin alennuksesta (30€, alkup. hinta jtn 50€), juuri sopivasti sattui olemaan kellot tarjouksessa, nimittäin oma rakas kelloni hajosi reissulla :'( Mahinut ranneke lähti irti, kello kopsahti hotellin pöytään ja kellotaulun lasi meni tuhanneksi pirstaleeksi. Oli niin orpo olo ilman rannekelloa, joten onnekseni pitkän metsästyksen jälkeen löysin ihan kivan näköisen ja minunkin budjetilleni sopivan kellon. Yritin etsiä entisen kaltaista, (mustaa&kultaa) mutta tuolla oli tarjouksessa vain kultaisen ja hopeisen värisiä kelloja, joten päädyin useiden vaihtoehtojen jälkeen tuohon. Kellon oikealla puolella olevan korun sain kaupan päälle :3 Niin ja taustalla uusi jumbokokoinen nutturavalkkini!
On muuten kätevä kapistus tuo uusi nutturavalkki! Tällä jos millä aa ainakin sitä "volyymia" kampaukseen :D Ostin Gina Tricotista about 6 eurolla, ja olen kyllä erittäin tyytyväinen! Musta tuntuu, että tästä lähtien mua näkee nuttura päässä aika usein.. Kuvan nuttura oli _ensimmäinen_ jonka koskaan tein tuolla kapistuksella, joten ei oo kyllä ainakaan vaikea käyttää! Kunhan hieman enemmän aikaa käyttää ja oppii kätevästi taktiikan, niin varmasti saa siistejä ja juhlaviakin kampauksia tehtyä! 
Omg "sorruin" ostamaan peplum-helmaisen paidan! Ja näytän vielä enemmän päärynältä tai joltain pääsiäistipulta. Mut pikkuvikoja :D
Oli pakko ostaa Cubukesta nuo sukkahousut kun halvalla sai :D Ja sitten tuo huivi Lindexiltä.. Huoh, kadotin tuossa keväällä entisen ruskean huivini, joten piti ärytykseen saada tilalle uusi. Nuiden lisäksi ostin sitten vielä jonkun alennustunikan, uudet mustat aurinkolasit parilla eurolla (polkaisin vahingossa vanhojen päälle ja sanka irtosi :I) ja jokusen lisäyksen lenkkeilytamineisiini :3 Yritin etsiä omaa tuulipuvun tai softshell -takkia, mutta kaikki olivat joko liian kalliita tai rumia :I
Käytiin yksi ilta siskon kanssa kotipizzassa. Ja tapoinpa aikaa coffee housessakin. Viimeisessä kuvassa tunnelmat istuttuani junassa n. 15h -ja vielä 4h junamatka edessä. Voin kyllä sanoa, että ei ole mitään kovin herkkua NOIN pitkien junamatkojen kulkeminen yön yli ja vielä ilman sänkypaikkaa. Tulipahan tehtyä pikavisiitti Tikkurilassakin, kun aamu seitsemän aikoihin saatiin tunnin ajan odotella junaa siellä :--D


Ai niin, tänään ois muuten pitänyt vissiin varata alennusmatka, jos olisin halunnut hyödyntää tuon VR:n "kympillä kesään" -tarjouksen. Huipputarjoushan se olisi ollut, mutta nyt kävi näin. Helsinkiinhän minulla kovasti mieli tekisi, mutta mietittyäni asiaa tulin siihen tulokseen, että ehkä sitten myöhemmällä -maksanpahan sitten vaikka sen täyden hinnan. Mutta kun yksinkertaisesti kesäkuussa aika vaan käy liian vähiin. Matka olisi pitänyt varata jollekin lauantaille, ja kohtapa onkin jo heinäkuu ja työt. Muutenkin pitäisi saada ostettua polkupyörä ennen heinäkuun töitä, eikä tuota rahaa kuitenkaan tullut ylioppilasjuhlissa mitenkään hirveän tolkuttomasti. Joten ehkä parempi, että en nyt mene törsäilemään rahojani minnekään, vaan ostan sen pyörän, käyn töissä heinäkuun ja sitten vaikka elokuussa palkan tultua menen reissaamaan jos raaskin. Muutenkin musta tuntuu, että ainakin tuota junassa istumista oli tuolla Rovaniemen reissulla mulle ihan riittävästi vähälle aikaa ;D

Tällaista jupinaa tällä kertaa. Hyvää illanjatkoa ja yötä ! (:

10 kommenttia:

 1. Eikö ois muka päässy vaikka junalla Kajaaniin ja siitä eteen päin linja-autolla? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois varmaan jotenkin, mut ei vissin tuolle samalle illalle enää semmosia "suoria" yhteyksiä että aikataulut junille ja busseille ois käyny yksiin :p Ois sitten pitäny varmaan maksaa yks yö hotellissa lisää, eikä se olis sitten tullu ainakaan yhtään sen halvemmaksi :I

   Poista
 2. Aika hc-junamatkustelua :O mutta nyt olet onnellisesti kotona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, todellakin! :D Ajallisesti saman pituisella lentomatkalla olisi ehtinyt jo ties minne :D

   Poista
 3. No se on kyllä kumma jos 23-24-vuotiaat ihmiset loisivat vielä kotonaan.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se aika kummaa kieltämättä olisi. Meillä kukaan sentään ei niin pitkään täällä ole "loisinut" ainakaan toistaiseksi, vaikka niin saatoi tuosta tekstistä käsittää :D (No tietenkin saattaa käsittää, jos ei tiedä taustatietoja. Pahoittelut tästä.)

   Tuolla "Kuitenkin siitä on jo 23-24 vuotta, kun ovat viimeksi kahdestaan asuneet." tarkoitin sitä, että siitä on 23-24 vuotta kun vanhin isosiskoni syntyi=tuosta hetkestä lähtien he eivät ole asuneet enää kahdestaan. Vanhin isosiskoni muutti kyllä pois jo about 5 vuotta sitten, mutta senkin jälkeen täällä on ollut vielä 3 muuta siskoa asumassa.
   Joten siitä on 23-24 vuotta, kun he ovat viimeksi kahdestaan eläneet, vaikka kukaan ei nyt niin pitkään täällä olekaan asunut :D Epäselvä selitys mutta kaipa tuosta tolkkua sai :)

   Poista
  2. Niin ja loisiminen ja vanhempien luona asuminen ovat muutenkin kaksin täysin eri asiaa.

   Poista
  3. Totta. Ihan hyvin reilusti yli parikymppisilläkin voi olla vielä hyvät syyt ja perusteet sille, jos sattuisivat asumaan vielä vanhempiensa luona, vaikka ulkopuolisen silmään saattaisi näyttää "loisimiselta".

   Poista
 4. Eiiiieiiii säki lähit noihin kokonaan kultaisiin kello hompötyksiin mukaan! :( mun makuun se sun edellinen kello oli niiiiiiin paljo hienompi! Jotenki nahkaranneke (esim just musta) ja kultainen kellotaulu on niin paljo mielyttävämpi mitä tuomonen.. ja luulis että nahka hihna on paljon mukavampi kädessäkin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo "Eiiiieeiii" oli minunkin reaktioni kun se kello kopsahti siihen pöydän laitaan :( Tykkäsin siitä vanhasta kovasti, vaan huonoa tekoa :( ! Siinä se ranneke oli tekonahkaa, niin se "sisusosa" irtosi siitä mustasta päällysosasta jo alta aikayksikön niin että jouduin liimaamaan sen ja se ranneke muutenkin ehti mahimaan puolessa vuodessa ihan hirveään repalaiseen kuntoon. Toki rannekkeen ois saanu uudenkin, mutta tuo lasin pirstaloituminen nyt oli sen kellon loppu :I

   Yritinkin etsiä mahdollisimman samankaltaista kelloa (joka olisi minun kukkarolleni sopiva...) Mutta mistään ei löytynyt! Ja tietysti kun kelloa tottunut käyttämään, niin orpo olo ilman kelloa ja pakko saada piakkoin uusi.. joten tuo oli nyt ainut mieleinen ja sopivaa hintaluokkaa..

   Mut jos tulevaisuudessa vastaan tulee vielä halpa vanhan kaltainen, tai Cittariin tulee vielä uudestaan niitä samoja kelloja, niin mikäänhän ei estä ostamasta toista tuon massa-kultaisen rinnalle ;)

   Poista