tiistai 12. maaliskuuta 2013

Basiron AC 5% -kokemuksia käyttöön liittyen

Noniin, pitkästä aikaa voisin taas kertoa tästä ihon kanssa kamppailusta. Mulla onkin ollut "korvan takana", että kirjottaisin tässä lähiaikoina taas aiheeseen liittyen, mutta se on sitten aina jotenkin unohtunut. Nyt kuitenkin erään anonyymin kommentin innoittamana päätin ajankuluksi kirjoitella, tällä kertaa kokeilemaani Basiron AC:hen liittyen.

Tää postaus sisältää taas erittäin "ihanaa" kuvamateriaalia, joten kaikki eivät välttämättä tykkää tuollaisia inhottavia kuvia rumasta ihostani katsella. Mutta osa kamppailee saman ongelman parissa, joten ajattelin nyt taas laitella kuvia tästä "tilanteestani", sillä joitain saattaakin jopa kiinnostaa. Muistin virkistyksenä ja tietona uudemmille lukijoille, että ihonihan siis meni viime syksynä pikkuhiljaa ihan kamalaan kuntoon, ja jossain vaiheessa tuntui, että tilanne riistäytyi täysin käsistä. Marraskuun lopulla tilannehan oli tämä. Aina mulla on ollut jonkinlaista ongelmaa ihon kanssa, mutta ei koskaan aiemmin niin suurissa määrin, kuin nyt viime aikoina. Olen siis yrittänyt kokeilla nyt vaikka mitä tämän ihon parempaan kuntoon saamiseksi.

Eli aloitin siis tuon Basironin käytön joskus tammikuun loppupuolella, olisikohan ollut 17.1.2013. Olin kuullut ja lukenut kyseisestä tuotteesta kommenttia suuntaan ja toiseen -osa negatiivista, ja osa positiivista. Päätin kuitenkin lopulta itsekin ottaa tuotteen kokeiluuni, sillä aika monilla kyseinen aine tuntui tepsineen. Sitä paitsi muutenkaan aiemmin kokeilemistani tuotteista ei ollut merkittävää hyötyä, joten samakos kokeilla yhtä tuotetta lisää. Äiti osti minulle tuubin apteekista, hintaa tuotteelle tuli noin 10€ pintaan.Lainaus pakkausselosteesta:

MITÄ BASIRON AC ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

Basiron AC geeli on tarkoitettu aknen paikallishoitoon.
Basiron AC geelin sisältämä bentsoyyliperoksidi estää aknebakteerin Propionibacterium acnesin kasvua ja edistää ihon kuoriutumista.

MITEN BASIRON AC:TÄ KÄYTETÄÄN

Käytä Basiron AC:tä juuri sen verran, kuin lääkärisi on määrännyt. Tarkista lääkäriltä tai apteekista, jos olet epävarma. 
Ennen jokaista käsittelyä iho tulee puhdistaa ja kuivata huolellisesti.
Basiron AC 5% geeliä levitetään hoidettaville ihoalueille 1-2 kertaa päivässä, ellei lääkäri toisin määrää. Hoidon jatkuessa annostusta voidaan lisätä kolmeen kertaan päivässä.
Herkkäihoisille hoito suositellaan tehtäväksi kerran päivässä ennen nukkumaanmenoa.
Jos hoito Basiron AC 5% geelillä ei tunnu tehoavan niin käynti lääkärillä on paikallaan.

Jos käytät enemmän Basiron AC:tä kuin sinun pitäisi
Jos olet saanut liian suuren annoksen lääkeainetta, ota aina yhteys lääkäriin, sairaalaan tai Myrkytystietokeskukseen.

MAHDOLLISET HAITTAVAIKUTUKSET

Kuten kaikki lääkkeet, Basiron AC:kin voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät kuitenkaan niitä saa.
Seuraavia haittavaikutuksia voi esiintyä:

Hyvin yleisiä (useammalla kuin 1:llä potilaalla 10:stä):
○ Kuiva iho
○ Ihon punoitus
○ Ihon kuoriutuminen
○ Polttava tunne iholla

Yleisiä (1:llä potilaalla 10:stä - 1:llä potilaalla 100:sta):
○ Ihon kutina (pruritus)
○ Ihon kipu (kipu, kirvely)
○ Ihoärsytys (ärsytyskosketusihottuma)

Melko harvinaisia (1:llä potilaalla 100:sta - 1:llä potilaalla 1000:sta):
○ Allerginen kosketusihottuma

Tuntematon esiintyvyys (koska saatavissa oleva tieto ei riitä arviointiin):
○ Kasvojen turvotus

Nämä oireet ovat yleensä korjaantuvia, jos hoitokertoja harvennetaan tai hoito lopetetaan. 
________________________________________________________________________________________________________________


Eli kuten pakkausselosteesta lainaamistani kohdista voi päätellä, niin kyse on tosiaankin aika vahvasta "myrkystä". Käytön aloitettuani huomasin noita kaikkia "Hyvin yleisiä" haittavaikutuksia jossain määrin. Ensimmäisellä käyttökerralla tuntui hieman sellaista polttavaa tunnetta iholla, mutta se sittemmin hävisi. Punoitustakin on ollut, mutta en sitten tiedä johtuuko Basironista vai jostain muusta. Mutta tosiaankin suurin "riesa" Basironin käytön aloittamisen jälkeen, olivat ainakin alkuun nuo "Kuiva iho" ja "Ihon kuoriutuminen".

Niinhän sitä sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, ja siinäpä sitä totisinta totta teille. Kuva on siis otettu 29.1. 2013, eli hieman yli viikon käytettyäni Basironia. Vasemmalla kuvassa tuo vaaleampi on siis sitä Basironia ihollani, mutta tuossa keskellä kuvassa ei ole mitään -ainoastaan ihan _hirveän_ kuivaa ja hilseilevää ihoa. Oi, nami, tiiän et rakastatte tuota kuvaa..eiku::DD

Aloitin siis Basiron AC:n käytön ohjeiden ja apteekkarin neuvojen mukaan: Alkuun varovasti kerran päivässä (esim. iltaisin) hyvän kasvojen pesun jälkeen. Pitää katsoa miten iho reagoi, ja jos ei tunnu kirvelyä ja polttelua tms, niin lisää käytön kahteen kertaan päivässä. Jo parin päivän käytön jälkeen tuntui, että pari kipeää ihonalaista finniä olisi kadonnut, vaikka Basironinhan teho käsittääkseni nimenomaan liittyy tuohon pidempään käyttöön ja ihon kuoriutumiseen: iho kuoriutuu ja "vaihtuu" ja Basiron ehkäisee aknebakteerin kasvua. Päivittäisen kasvojen pesun tässä Basironia käyttäessäni olen edelleenkin hoitanut näillä samoilla apteekin aineilla, joita olen käyttänyt jo syyskuusta asti:


En nyt tarkkaan muista miten nopeasti, mutta kuitenkin alle viikon sisään Basiron alkoi sitten viedä ihoani ihan tosi kuivaksi. Se oli oikeesti aika kauheeta! Mulla ei nimittäin juuri koskaan ole epäpuhtaan ja rasvoittuvan ihon takia ollut kuivuusongelmaa -korkeintaan ehkä kuivattavia aineita käyttäessä ja talvipakkasilla iho hieman halkeillut. Mutta aloitettuani Basironin käytön iho kuivui ihan hirveän paljon! Aamulla kouluun meikkaaminen oli tuskaa, sillä meikillä iho näytti ihan yhtä kamalalta! (tuolta ylemmästä kuvasta siis näittekin, millainen ihoni oli viikon käytön jälkeen..) En uskaltanut hirveästi rasvatakaan kasvoja, sillä yleensä kasvorasvat ovat heti yön jälkeen nostattaneet jokusen finnin naamaan. Kuitenkin ihoni jokseenkin sitten tottui lähes kuukauden käytössä tuohon Basironiin, ja se pahin kuivattava vaikutuskin katosi. Tosin samalla sitten alkoi tuntua, ettei kyseinen ainekaan enää juuri tehoa.. En tiedä, hankala sanoa. 

Kuitenkin hieman yli kuukauden jälkeen jo hieman parempaan kuntoon menneeseen ihooni tuli taas takapakkia jostain kumman syystä. Meinasin tässä jo pari viikkoa sitten tehdä angstauspostauksen taas ihooni liittyen, sillä se oli taas niin kamalassa kunnossa verrattuna aikaisempaan. Tyyliin itku kurkussa vaan taas tuijottelin peilistä nassuani ja mietin miten hirveältä näytänkään :D Ja Basironkin taas kuivatti ihoani ihan hirveään kuntoon. Mutta sittemmin ihoni on lähtenyt taas hurjaa vauhtia parempaan kuntoon. Tosi ärsyttävää  ja rasittavaa jojoilua! :D Tässä parin viikon takaisesta jolloin ihoni oli taas hieman pahemmassa kunnossa. Kuvat otettu 27.2.2013 (Eli yli kuukausi jo Basironin käyttöä). Ylempänä kamalat kuvat meikittä, alempana meikillä läheltä, ja keskellä todiste siitä, miten huolellisella pohjusmeikillä tosiaankin saa ihmeitä aikaiseksi!


Nyt sitten viimeisen parin viikon aikana ihoni on taas lähtenyt melko nopeata vauhtia paranemaan päin. Kun vertaa alempia kuvia ylemmän kollaasin meikittömiin kuviin, niin on parannusta taas huomattavissa. Ja aikaväliä ylemmällä ja alemmalla kollaasillahan on siis noin 2 viikkoa. Nää kuvat on siis otettu tänään (12.3.2013):


Kyllä parannus tämänhetkisellä verrattuna ainakin marraskuiseen on huomattava. Enää ei ole juurikaan tuollaisia kipeitä punaisia paiseita niin kuin silloin. Jonkin verran noita kipeitä ihonalaisia paiseita vielä on siellä täällä, mutta suureksi osaksi jäljet kyllä ovat myös noita ikäviä punertavia läiskiä ja aknearpia. Mutta pitää nyt taas katsoa, mihin suuntaan tämä iho lähtee menemään, on kyllä ollut sellaista pompottelua tämän kanssa että huhhuh! Ikinä ei oikein osaa sanoa mikä toimii ja mikä ei, sillä heti jos alkaa näyttää että iho menee parempaan suuntaan, niin hetken päästä se taas "räjähtää" huonompaan kuntoon. Ei uskalla milloinkaan iloita liikaa :D

Nyt ainakin jatkan vielä tuon Basiron AC:n käyttöä ja toivon, että saan joskus kauniimman ihon. Onneksi tulee kevät ja kesä, sillä aurinko on kyllä todellakin yksi parhaista lääkkeistä ihoni kannalta!

Mutta tässä näitä ihoni kuulumisia taas. Olisi kiva kuulla muiltakin kokemuksia tuohon Basironiin liittyen; miten nopeasti ja miten hyvin auttoi, miten paha oli lähtötilanne?

Susa kiittää ja kuittaa ja menee nyt psykologian pariin & valmistautumaan huomiseen YO-kokeeseen (johan oli aikakin) Hei hei! (:

// 9.6.2013 PAKKO nyt lisätä tähän näin jälkeenpäin vielä tekstiä, sillä tilastoista näkee, että googlen kautta tähän tekstiin eksytään lähes päivittäin! Pidemmällä tähtäimellä totesin, että basiron(kaan) ei tehonnut minulle riittävästi. Tuubi vajui, mutta selkeitä tuloksia ei kuulunut. Niinpä päätin ottaa teidän lukijoiden neuvoistanne väärti, menin käymään terkkarilla näyttämässä ihoani & keskustelemassa, josta jatkoin sitten neuvolaan. 

Menin siis ilman minkäänlaista pohjusmeikkiä koko komeus punaisena heloittaen. Arvelivat joksikin "myöhäisiällä" puhjenneiksi ja riehuviksi murrosiän oireiksi, juurikin hormoneista johtuviksi.  Neuvolasta sain lisää tietoa ja 3kk kokeilupakkauksen e-pillereitä testattavakseni. Jo ensimmäisen kuukauden kokeilun jälkeen ero oli huomattava. Ei vain kuvitteellisesti huomattava, vaan OIKEASTI huomattava. Nyt käyttänyt 2 ja ½ kuukautta, ihoni ei ole vieläkään "täydellinen", mutta varmaan vuoteen ihoni ei ole ollut näinkään hyvässä kunnossa! Oon erittäin tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen ja toivon, että parempaan päin on menossa, siksi pitääkin kohta käydä pyytämässä resepti uusia liuskoja varten. Ihmiset ovat erilaisia ja kaikki eivät sovi kaikille, mutta tämä onneksi VIIMEINKIN näyttäisi toimivan minulle. Tuhannet kiitokset teille kaikille neuvoistanne, ootte huippuja! :3

Tässä vielä lopuksi kuva parantuneemmasta ihostani. Suunnilleen sama on tilanne vielä tälläkin hetkellä. Se ei ole täydellinen, mutta kun pahempaakin on koettu, niin olen tämänhetkiseen erittäin onnellinen! Tekstiin & kuvaan TÄSTÄ

25 kommenttia:

 1. Mää oon kanssa käyttäny tota Basiron AC geeliä ja oon ollu tosi tyytyväinen!:) Mulla se on auttanu tosi nopeesti ja usei illalla kun tota laittaa näpyn päälle, se on jo aamulla melkein poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, hyvä että on tehonnut!:) Mulla ei nyt niinkään nopeasti, mut on tää lähtökohtakin kyllä tosiaan aika hankala, että ehkä ei ihan hetkessä senkään takia kunnon näkyvää tulosta tuota :D

   Poista
 2. Kannattaa hankkiutua ihotautilääkärille.Itselläni oli melko samanlainen iho kuin sulla. Ihotautilääkäri suositteli mulle e-pillereitä ja niiden avulla ihoni on parantunut huomattavasti... Toki nekään kapselit ei aivan kaikille sovi, mutta kannattaisi kokeilla ja keskustella, jos niistä löytyisi sullekkin apua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vinkistä! :)
   Nojoo, ihotautilääkäriä miettinytkin joulusta asti.. Mut ongelmana se, että maksaa. Ja varmaan aika paljon :I Maksaahan nää kaikki itsehoitolääkkeetkin, mutta tällähetkellä oma ja äidin rahatilanne sellaiset (+rahanmenoa muutenkin), että ei oikein raaskisi :( Muutenkin täällä käpykylässä käy ihotautilääkäri aika harvoin, noin parin kuukauden välein, ja seuraava olisi muistaakseni nyt ensi viikolla, eli juuri pahimoilleen kirjoitusten aikaan..

   Joo, ite oon kans kuullut ja lukenut e-pillereiden auttavasta vaikutuksesta! Mutta pitää ottaa selvää milloin seuraavan kerran tämän jälkeen tulee ihotautilääkäri taas käymään täällä, tai sitten koittaa joskus vaikka Joensuuhun päästä ihotautilääkärille. Jospa siitä nyt viimeistäänkin olisi sitten apua! (:

   Poista
  2. Eikö esim. Isäsi olisi halukas sponssaamaan? ;)

   Poista
  3. Epäilen vahvasti että ei :I

   Poista
 3. kannattaa oikeesti kokeilla e-pillereitä! :) mullahan oli pari vuotta sitten iho kanssa kauheessa kunnossa, suunnilleen samanlaisessa millanen sulla on noissa kuvissa. soitin sit ehkäisyneuvolaan ja sain sinne ajan, ja sitä kautta hommasin e-pillerit lähinnä just ihon takia, ja ne todella autto, koska nykysin mulle tulee finnejä tosi harvoin ja neki lähinnä huonon syömisen takia. et ihotautilääkäriä et välttämättä tarvii, vaan voi ihan neuvolan kautta käydä pillerit hakemassa, ja sieltä saa 3kk paketin ilmaseksi. itelle ei oo tullu ees mitään haittavaikutuksia, nii oon tosi tyytyväinen näihin :)

  sillon ku alotin syömään näitä, nii iho tietysti puski heti finnejä esiin, mut jo parin viikon päästä iho alko paranemaan eikä finnejä enää tullu samalla tavalla ku ennen. jo kuukauden päästä huomas selvän eron ja ihosta tuli paljon tasasempi. ennen mulla oli posket täynnä finniarpia, mut neki pääsi sit vaalenemaan. nää omat pillerit maksaa tosin 40e/3kk, mut sille hoitajalle voi aina sanoo et jos rahatilanne ei oo kovin hyvä, niin lääkäri vois määrätä jonkun halvemman merkin. itteeni ei tosin haittaa ku äiti maksaa nuo tällä hetkellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti näistä tiedoista! (:
   Nojoo, oon miettiny tuotaki vaihtoehtoo jo siitä asti ku joskus siitä juteltiinki :D Toimiskohan itellä, oikeesti voisin kokeilla melkeinpä mitä vaan et saisin suht hyvän ihon, on nimittäin semmonen riesa tää nykyään :D

   Silleen omalle kukkarolle tuo 40e/3kk on kyllä aika paljon, kun ei ole toistaiseksi mitään säännöllisiä tulojakaan :/ Mut jos kerta aloituspakkauksen saisi ilmaiseksi, niin sillä saisi ehkä testattua, lähteekö tämä yhtään parempaan kuntoon :p

   Poista
 4. Oot niin kaunis ilman meikkii! Varsinki silmät!! Ja turhaan sinä valkeella kajaalilla yrität tehä niistä näyttävempiä ku ne on muutenki niin kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiii no kiitos paljon, ihana! :)<3 Mut mä vaan tykkään meikata, en voi sille mitään +itellä olo kivempi meikattuna :D +vahvemmalla silmämeikillä saa huomiota vähän pois ihon virheistä D:

   Tosin niin kauan en voi tuntea itteeni pätkääkään kauniiks ilman meikkii, kun toi mun iho on noin kauheessa kunnossa D: Tuossakin kuvassa nimittäin hirmuinen peitepakkeli päällä.. Mut ehkä joskus vielä voin kulkea täysin meikittä niin, etten näytä hirveeltä rupisammakolta..

   Poista
 5. Meinasin just kommentoida, että itselläni ainakin e-pillerit ovat auttaneet, mutta toiset kerkesi ensin! :D Tosiaan itsellänikin auttoi nuo pillerit ihon kanssa, mutta sitten tulikin painon kanssa ongelmia! Olen syönyt pillereitä n. puoli vuotta ja painoa on tullut tuona aikana 7 kg lisää! Ja tuo paino ei ole voinut tulla mistään muusta kuin nimenomaan noista pillereistä, koska olen alkanut tarkkailemaan syömisiäni paljon tarkemmin. Lääkärit yms. sanovat, että pillerit eivät olevinaan lihottaisi, että painonnousu johtuisi sitten esim. siitä, että tekee mieli enemmän ruokaa, mutta en usko... Tosiaan minullakin iho parani melkoisesti, vaikka se ei kauhean huonossa kunnossa ollutkaan missään vaiheessa, mutta nuo pillereiden mukana tuomat kilot tosiaankin suututtaa ja kun ei meinaa lähteä millään edes pois! Kannattaa tämäkin huomioida, jos aioit kokeilla niitä.
  Ja tosiaan neuvolasta saat 3 kk aloituspakkauksen ilmaiseksi, joten kannattaa kokeilla tuon aikaa edes miten vaikuttavat! :) Eikä minusta ainakaan tuo n. 40 euroa per 3 kuutautta ole kauhean paha hinta (mahdollisesti) hyvästä ihosta! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, ainakin alkaa houkuttaa nyt tuo e-pillereiden kokeilu, sillä täälläkin niin monet suositelleet :D +itsekin kyllä aikaisemmin metsästellyt netistä tietoa kaikista mahdollisista keinoista niin silloinkin törmännyt.

   Tosin tuosta painonnousustakin olen lukenut muualtakin netistä ja just siks hieman pelottaisikin kokeilla! Just oon onnellinen kun sain lihomani 4kg pois ja painan viimeinkin suunnillen saman verran kuin vuosi sitten.. Jos ruokahalut lisääntyisivät niin se on menoa sitten se -ruoka on heikkouteni:DD

   Mut tuo ilmainen kokeilupaketti tosiaankin kuulostaisi hyvältä :) Kaipa siinä 3kk:n aikana jotain tulosta alkaisi tuottaa, jos on tuottaakseen... Kaipa sen 40e saisi 3 kuukauden välein jostain revittyä sitten jos jatkaisi käyttöä D:

   Ja kiitos hirmuisesti sinullekin! :)

   Poista
  2. Pakko lisätä tähän kommentti.. ne haittavaikutukset on niin yksilöllisiä joten voihan olla ettet sinä alakaan lihomaan pillereitten takia :) ainakin omasta kokemuksesta en voi kuin kehua e-pillereitä. myönnetään että muutama kilo tuli lisää (n. 3kg) mutta ne kertyki sit oikeestaan tisseihin ja vatsaan mutta ei mua silti kukaan yhtään lihavaksi sano ja kun tiiän että sinäkin oot hoikka tyty niin ei se sussakaan tuu näkymään !

   Poista
  3. Nojoo, tottahan tuokin kyllä on :)
   Hui, hieman vaan juuri pelottaa kun nuistakin lueskellut aika paljon, ja jotkut ovat sitten havainneet "oireina" jotain alakuloisuutta tai mielialojenvaihtelua pillerit aloitettuaan. Tai sitten kun iho on parantunut pillereiden aikana, niin joskus jos tahtookin lopettaa, iho menee taas "räjähdysmäisesti" huonoon kuntoon D: Mutta toisaalta... Eihän sitäkään tiedä kuin kokeilemalla, miten itsellä vaikuttaisi :D

   Poista
 6. Kannattaa ehdotomasti tutustua tähän sivuun ja näihin ohjeisiin. Takana todella pitkä ura (12v) kaikkia kokeiluita e-pillereistä, rocuttanista ja antibiooteista lähtien ja tämä toimii, sama vaikuttava aine, kuin basironissa, mutta kosteutus ja puhdistus & miedompi. Toivottavasti saat avun,:

  http://www.acne.org/

  VastaaPoista
 7. Moikka! Pakko oli jättää sulle kommenttia tähän :) Itse olen 21 vuotias nuori nainen ja taistellut enemmän tai vähemmän ongelmallisen ihon kanssa n. 11 vuotiaasta asti. Vuosien mittaan on tullut kokeiltua kaikenlaista; antibioteista Basironiin sekä myös e-pillereitä. Mutta mikään näistä ei ole tähän mennessä tuonut sitä toivottua tulosta, jonka haluaisin; sileän ja näpyttömän ihon. Basiron auttoi minulla aluksi ihan hyvin, mutta oli pakko lopettaa sen käyttö kuitenkin. Ihoni tulehtui jostakin syystä entisestään, kuivui paljon, kutisi ja punoitti enemmän kuin ennen Basironin käytön aloittamista. Ihon "toipuminen" Basironista kesti useamman viikon. :/ Hormonaaliset ehkäisyvalmisteet toivat mukanaan masennuksen, seksuaalista haluttomuutta sekä muutamia lisäkiloja vähitellen. Elämä alkoi tuntua harmaalta. Päätin lopettaa siis nekin ihan mielenterveyteni kannalta, vaikka niillä ihon sainkin parempaan kuntoon. Nyt olen ollut ilman hormonaalista ehkäisyä n. puoli vuotta enkä ole jälkeenpäin katunut päätöstäni, sillä oloni on ollut todella hyvä. Tosin kasvoissa iho kukkii ajoittain aika lahjakkaasti. Tarkoituksena olisikin varata aika ihotautilääkärille ja kuulla hänen mielipiteensä tähän asiaan. Monet tuttavani ovat saaneet helpotusta akneen sokeripitoisten herkkujen ja hiilihydraattipitoisten ruokien vähentämisellä.:) Joillekin myös mineraalimeikit ovat tuoneet isoa helpotusta, myös minulle. Voimia sinulle syksyyn, toivottavasti löydät sopivan konstin pitää aknea kurissa :) Olipa se sitten Basiron, e-pillerit tai jokin muu. Olet kaunis nuori nainen, tsemppiä! Terveisin, Minja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia hirmuisesti kommentistasi!! Ihana päivän piristys :3

   Mulla tosiaan tuo basiron alkuun tuntui tehoavan ehkä _jokseenkin_, mutta ei sellaista toivottua tulosta kuitenkaan. Mulle nuo e-pillerit ovat kyllä sopineet hyvin! Oon kyllä lihonut jonkin verran, mut ton oman merkkini (Yazin) ei ainakaan terkkarin mukaan pitäisi hirveämmin "lihottaa" tai lisätä ruokahaluja.. eli omista elämäntavoista varmaankin juuri johtuu. Muuten noiden pillereiden kanssa ei toistaiseksi ole ollut mitään ongelmaa, paitsi tietysti tuo vajaa 40e/3kk on kyllä aika tyyris hinta.. Toisaalta mitenköhän paljon elämäni aikana onkaan tullut tuhlattua noihin toimimattomiin kasvomömmöihin :D

   Itsekin olen juuri tuon nousseen painon vuoksi vähentänyt hiilareita ja kaikkia herkkuja ruokavaliostani, voi olla että sekin on auttanut tähän ihooni, samoin kesällä aurinko. Mutta tosiaan tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen ihooni, vaikkei se vieläkään virheetön ole, mutta tuon "kunnon" aknen olen saatua pidettyä kurissa! Pitää vain toivoa, ettei se enää puhkea takaisin! Tuon hirveen kamppailun jälkeen pikkuinen finni siellä täällä ei kyllä tosiaan tunnu missään :D!

   Poista
 8. Oot tosi kaunis!! Itellä todella samanlainen iho kun sulla :) jospa ne e-pillerit!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii no kiitos :3 Haha kamala kuva kyllä tässä postauksessa XDDD
   E-pillerit on nyt ollut jo pitkän aikaa käytössä ja hyvin tehonneet :) Lopullista apuahan en kyllä niistä välttämättä saa (iho saattaa räjähtää kamalaan kuntoon kun joskus lopetan..), mutta ainakin tällä hetkellä olen tyytyväinen :)

   Poista
 9. Sen haluaisin sanoa, että kirjoituksen mukaan et siis rasvaa ihoasi. Tämä saattaa luultavasti olla ylsi suurimmista ongelmistasi. Varsinkin basironin kanssa kosteusvoiteella läträäminenon melkein pakollista. Ja sitten myös se että käytit syväpuhdistavia tuotteita.. kannattaisi käyttää todella hellävaraisia tuotteita sillä basiron rasittaa ihoa jo itsestään todella paljon. Suosittelisinkin että alkaisit käyttämään herkälle iholle tarkoitettuja puhdistusmaitoja, ja hankkimaan apteekista humektania. Basiron on semmoista myrkkyä että iho tarvitsee hoivaa. Tämä on kokemuksen ääni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentista :)

   Aiemmin en pystynyt ollenkaan rasvaamaan ihoani, sillä heti nostatti seuraavana päivänä rasvapaiseita naamaan! Mut basironin aikaan mun oli pakko laittaa nenulle ja poskille rasvaa, sillä iho kuivi niin pahasti. Tuli kyllä huomattua että basiron on tuhtia myrkkyä! D:

   Itse oon nykyään luopunut kokonaan basironin käytöstä, ja kasvonpuhdistusaineena käytän tuota ACO spotless two in one -jutskaa silloin kuin muistan. Muuten huolellinen meikkien putsaus, joskus jotain lumenenkin puhdistusainetta käytän iholle. Kasvoille käytän aamuisin ja iltaisin myös hoitavaa rasvaa :) Ihoni on siis ihan hyvässä kunnossa jo nykyään, kiitos e-pillereiden. Mutta tuosta vinkistä voi olla hyötyä muille jotka tätä postausta eksyvät lukemaan, päivittäin nimittäin juurikin tähän basiron-postaukseen eksyy paljonkin ihmisiä!

   Poista
 10. Hei!

  Googlasin "Basiron" ja päädyin sinun sivullesi. Melkein kaikki täällä suosittelevat e-pillereitä, mutta minä en. Söin niitä 10 vuotta ja iho parani, mutta tuli paljon muita ongelmia. Minulla oli migreeniä kaksi kertaa kuukaudesta, jotka kestivät 3 päivää, luulin että se oli normaalia koska äidilläni oli myös migreeniä. Päätin lopettaa pillereiden syömisen ja kokeilla jos se auttaisi päänsärkyyni. Kaksi viikkoa oli kova päänsärky, hormoonit sekaisin ja sen jälkeen päänsärkyni loppui. Lopettamisen jälkeen en ole puoleen vuoteen syönyt migreeni lääkkeitä ja harvoin on enään päänsärkyä. Monet kaverini ovat myös lopettaneet ja ovat huomanneet kuinka ihanaa on olla ilman pillereitä. Nuorena ajattelin eri tavalla, se oli helppo ehkäisymenetelmä, iho oli hyvä, mutta jos pillerit eivät jostain syystä sovi, niin voi käydä huonostikin, minulle tuli vain migreeniä mutta jotkut saavat niistä veritulpan tai jopa kuolevat.

  Itse tilasin nyt iherbista (iherb.com) tuotteita, jotka monet ovat suositelleet http://www.iherb.com/NatraBio-Acne-Relief-60-Tablets/6633#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=acne&rc=213&sr=null&ic=1 ja http://www.iherb.com/Nelson-Bach-USA-Pure-Clear-Acne-Treatment-Gel-Step-4-1-oz-30-g/6744#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=acne&rc=213&sr=null&ic=3

  Postikulut ainoastaan 4 dollaria :)

  Toivottavasti tästä on apua..

  VastaaPoista
 11. ^Itsekin hyvin varauksella aloitin pillerien syönnin. Luin paljon tietoa ja erilaisten ihmisten kokemuksia, mutta päätin silti itsekin kokeilla ja samalla ottaa riskin. Voihan olla toki, että itsellekkin tulee vielä jotain oireiluja näistä, mutta ainakin ihon taholta menee tosi hyvin, eikä mitään ongelmia ole toistaiseksi ollut. Tietenkin jos alkaisi jotain sivuoireita ilmenemään, niin alkaisin oitis miettimään merkin vaihtoa tai lopettamista kokonaan. Tietoinen olen siitäkin "kierteestä", minkä olen saattanut näillä aiheuttaa, että jos joskus haluankin lopettaa, niin ihoni "räjähtää" taas huonoon kuntoon. Mutta nyt ei ole ollut tarvetta lopetukselle ja toivonkin, että nämä sopisivat minulle jatkossakin.

  Kaikille eivät tosiaan e-pilleritkään sovi, harmi että sinun kohdallasi käynyt näin. Minulla taas _mitkään_ ihonhoitoaineet mitä kokeilin eivät auttaneet tuohon akneen mitenkään merkittävästi, epäilenkin, että se oli "hormonaalisesta epätasapainosta" johtuvaa aknea, johon ei siis tehoa juuri ihoon vaikuttavat lääkkeet, vaan hormoneihin vaikuttavat aineet (tässä tapauksessa e-pillerit) Voinhan tietenkin olla väärässä, mutta mitä olen lukenut akneen liittyviä juttuja paljon, niin uskoisin tämän olevan niin.

  Kiitoksia kovasti vinkistä, täytyy pitää korvan takana tuo iherb-sivusto, jos tarvetta tulee:)

  VastaaPoista
 12. Minäkin suosittelen suhtautumaan varauksella e-pillereihin. Itse söin sellaisia 10v, ja haittavaikutukset tulivat pikkuhiljaa. Pillereiden lopettamisen jälkeen olo on paljon parempi, mutta ihon kunto huonompi...Silti olen mieluummin ilman pillereitä. Tsempit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nooo, joka tapauksessa nyt joudun lopettamaan tämän liuskan jälkeen yhdistelmäe-pillerin käytön ilmenneen aurallisen migreenin takia :I

   Poista