maanantai 25. helmikuuta 2013

Kuvankäsittelyä


Heips! Tänään on ollut tämmöinen lagipäivä. En ole taaskaan saanut oikein mitään fiksua aikaiseksi. Netistä selailin opiskelupaikkoja ja jotain sellaista vain. Niinpä taas päivästä sitten huvikseni meikkasin, laitoin hiukset ja räpsin kuvia. Ja jälleen kerran laitoin sitten facebookiin uuden profiilikuvan XD Jotkut varmaan ihmettelee, kun mulla vaihtelee nuo kuvat aina niin usein, mutta ei voi mitään kun räpsin vaan niin usein kuvia -ja kyllästyn nopeasti vanhoihin profiilikuviini :D

Itse kun tykkään kuvailla niin paljon, niin olen aika tarkka myös omista profiilikuvistani. Tykkään vaan muokkailla kuvia ajankulukseni, joten sen takia sitten profiilikuvatkin ovat usein ainakin jollain tapaa käsiteltyjä. Kuvankäsittely on nyt hieman makuasia. Joku ei tykkää käsitellyistä kuvista ollenkaan -"luonnollisuus kunniaan". Toiset taas pitävät kuvankäsittelystä ja kuvien parantelusta ja muokkaamisesta kivemman näköiseksi. Tässäpä nyt hieman infoa siitä, kuinka yleensä käsittelen kuvia. Aloitetaanpa alkuperäisellä, muokkaamattomalla kuvalla:

^Oho, itse asiassa älysin että tämä ei ollutkaan ihan alkuperäinen kuva. Alkuperäinen oli hieman kauempaa, joten alalaidassa näkyi erilaiseksi vaihtuva tapetti; tämä on siitä hieman lähemmäksi rajattu versio. Mutta lähes käsittelemätön kuva siis :D Pyrin aina siis jo kuvaamistilanteessa tekemään meikin ja valaistuksen niin, että esimerkiksi edelleen hieman huonossa kunnossa oleva ihoni ei näkyisi.

Tässä kuvassa valaistuksena toimii pilvisellä säällä vasemmalta ikkunasta tuleva luonnonvalo. Kuva otettu jalustan ja kaukolaukaisimen avulla. Lukuisien räpsimieni kuvien joukosta valitsin tällä kertaa tämän kivoimmaksi. Oon TOSI nirso ottamieni kuvien suhteen, joudun ottamaan niitä aina vähintään sen 50, että joukkoon tulee edes jokunen omasta mielestä ok kuva :D

Tässä sitten kyseisestä raakileesta mieleisekseni käsittelemä kuva:
Jokaisella on oma tyylinsä -niin puhumisessa, kävelemisessä, kirjoittamisessa, piirtämisessä kuin kuvankäsittelyssäkin. Itse muokkaan kuvani usein aika samantyylisesti. Tykkään että kuvan värejä on säädetty ja käsittely erottuu, mutta muokkaus ei ole kuitenkaan liian "överi". Ei siis överiblurreja, liikoja efektejä tms. -muokkaus tapahtuu lähinnä värejä säätelemällä. Ikään kuin kuva olisi kunnioitus alkuperäiselle kuvalle, mutta sitä hieman piristäen ja parannellen oman maun mukaan :D Mitään photaria en omista (tahtoisin kyllä), joten tyydyn käyttämään perus Picasaa ja netin ilmaisia kuvanmuokkausohjelmia (Ennen käytin picmonkey.com:ia, mutta sen muututtua monilta ominaisuuksiltaan maksulliseksi olen siirtynyt käyttämään ipiccy.com:ia)

Kuvassa siis eniten olen lähinnä muokannut taustaa. Kyseinen seinä on ollut mulla taustana niin monessa kuvassa (tuon seinän luona on vaan täydellinen valaistus!!), että kuvat näyttäisivät käsittelemättöminä aina liian samanlaisilta. Siksi taustan värejä säätämällä sai kuvaan uutta ilmettä. Sinisen paidan takia tahdoin kuvasta sinisävyisen, joten tuolla ipiccy.com:illa laitoin siihen jonkun sinertävän efektin. Lisäksi lisäsin tuota valkoista valoa taustalle ja terävöitin omaa kuvaani ja sumensin taustaa. Sitten tietty perus kirkkauden ja kontrastinsäädöt niin, että näyttää omaan silmään kivalta :) Ei tuohon kuvan mieleiseksi muokkaamiseen mene kun joku vartti ehkä (:

Tässä vielä aikani kuluksi muokkailin pari muutakin kuvaa, olkoon nämä esimerkkinä siitä, miten tosiaankin saman tyylisille kuville voi saada erilaisen ilmeen eroavien muokkausten avulla:
Rusertava sävy, terävöitetty, tummat sävyt, paljon kontrastia.
Valoa lisätty, pinkki sävy, vähemmän kontrastia - pehmeämpi lopputulos.

Hehee, tässä vielä pari hassua käsittelemätöntä kuvaa :D Tuo paita muuten korostaa kivasti silmieni väriä! 
Nyt illasta kävin Milon kanssa kävelemässä jonkun 5km lenkin c: Pitäisi kohta mennä suihkuun, sillä huomenna ajattelin käydä kaupungilla, enkä kuitenkaan ehdi sitten aamulla käymään.. Mutta jatkanpas vielä hieman datistelun parissa, hyviä illanjatkoja kaikille! :)


2 kommenttia: